БЕРДІБЕК СОҚПАҚБАЕВТЫҢ «АНА ЖҮРЕГІ» ШЫҒАРМАСЫНДАҒЫ БАЛА ТАҒДЫРЫ - Бекбосынова, А.Х.; Бекмагамбетова, М.Ж.; Есенгельды, Э.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада соғыс жылдарындағы балалардың ауыр тағдырлары суреттеледі. Соғыс уақыты олардың өмірлерін түбегейлі өзгертіп, балалық шақтан айырған еді. Жас балалардың өміріне тигізген соғыстың зардабы мен қиянаты көп болды. Соғыстың қиындығы қатты болса да, баланың өмірі – бала еді. Б.Соқпақбаевтың «Ана жүрегі» әңгімесінде сол кездегі ана мен баланың соғыс уақытында бастан өткізген қиыншылықтары баяндалады. Ана мен балаға тигізген соғыс зардаптары өте ауыр, әрі көпқырлы болды. Бала соғыстың зардаптарын қанша көрсе де, өмірден еш түңілмей, алдағы уақыттан зор үміт күтіп, өмірде өз орнын тауып, ер азамат болып қалыптасады.
Keywords: Соғыс; тағдыр; балалық шақ; жоқшылық; майдан; үміт; арман; қуаныш