ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ƏҢГІМЕЛЕРІНІҢ ТƏРБИЕЛІК РӨЛІ - Қажақпар, Ә.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Ыбырай Алтынсарин əңгімелерінің тəрбиелік мəні, қазақ халқының бала тəрбиесіндегі маңызы. Мақсаты: Өзінің əңгімелері арқылы қазақ балалар əдебиетінің негізін салған ағартушы Ыбырай Алтынсариннің туындыларымен таныстыру, тəрбиелік мəнін түсіндіру.
Keywords: қазақ; халық; тəрбие; шығарма; Ыбырай Алтынсарин; педагог; ағартушы; мектеп