ЖЕТКІНШЕК ЖАСТАҒЫ БОКСШЫЛАРДЫ ДАЙЫНДАУДА ДАЯРЛЫҚ ЖАТТЫҒУЛАРДЫ ҚОЛДАНУДЫ ЭКСПЕРИМЕНТТІК ЗЕРТТЕУ - Шаяхметов, И.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Түрлі арнайы жаттығу жүктемелерін жоспарлаудың жетекші рӛлін, үйлестіру күрделілігін, жеткіншек боксшыларды дайындаудағы параметрлердің көлемін және қарқындылығын ескере отырып жауапты жарыстарға жеткіншек боксшыларды дайындау кезеңінде жаттығу жүктемелерінің мазмұны мен үлестіруі туралы ғылыми деректерді алу. Боксшылардың спорттық нәтижелерінің өсуіне ықпал ететін дене тәрбиесі құралдарының оңтайлы арақатынасын анықтау мақсатында жарыс алдыңдағы жеткіншек боксшылардың негізгі жаттығу құралдарын жиынтық көлемін талдау. Педагогикалық зерттеу барысында дене жаттығулар кешендерін пайдалану.
Keywords: жеткіншек жастағы боксшылар; эксперименттік зерттеу; арнайы дене дайындығы; жарыс алдындағы дайындық; мамандырылған құралдар