Б. СОҚПАҚБАЕВТЫҢ «ӨЛГЕНДЕР ҚАЙТЫП КЕЛМЕЙДІ» РОМАНЫНДАҒЫ МАҚАЛ-МӘТЕЛДЕРДІҢ ҚОЛДАНЫС ЕРЕКШЕЛІГІ - Бекбосынова, А.Х.; Омарова, Д.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Берілген мақалада Б.Соқпақбаевтың «Өлгендер қайтып келмейді» романындағы мақал-мәтелдердің қолданыс ерекшелігі талданады. Мақалада мақал-мәтелдердің теориялық тұжырымдамалары мен құрылымы зерттеу объектісі ретінде алынған. Романда қолданылған мақал-мәтелдер сұрыпталып, бірнеше еңбектердің қорытындысы бойынша зерттеліп, қолданылу ерекшелігі айқындалады.
Keywords: мақал-мәтел; паремиологиялық модель; ерекшелік