ҚАЗІРГІ ЭКОНОМИКАЛЫҚ ЖАҒДАЙДА ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ƏЛЕУМЕТТІК КƏСІПКЕРЛІКТІҢ ҚАЛЫПТАСУЫНЫҢ МƏСЕЛЕЛЕРІ - Смағұл, М.Ө.; Молдашов, Н.О. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада Қазақстандағы əлеуметтік кəсіпкерліктің қалыптасу мəселелері қарастырылады. Бүгінгі таңда Қазақстандағы əлеуметтік кəсіпкерлік дамудың бастапқы сатысында тұр жəне мемлекет тарапынан жеткілікті қолдаудың болмауы, білікті кадрлардың жетіспеушілігі, қаржы ресурстарына қолжетімділіктің шектеулілігі жəне қоғамның əлеуметтік кəсіпкерлік туралы хабардар болу деңгейінің төмендігі сияқты бірқатар мəселелерге тап болып отыр. Десе де, Қазақстандағы əлеуметтік кəсіпкерліктің əлеуметтік мəселелерді шешуде үлкен əлеуеті бар. Бұл оны экономикалық дамудың маңызды құралына айналдырады.
Keywords: əлеуметтік кəсіпкерлік; халықтың осал топтары; əлеуметтік мəселелер; əлеуметтік кəсіпорындар; əлеуметтік даму