ДУЛАТ ИСАБЕКОВТЫҢ «ЕСКЕРТКІШ» ӘҢГІМЕСІНІҢ КӨРКЕМДІК ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Исова, Э.А.; Азимхан, Д.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада жазушы Дулат Исабековтың «Ескерткіш» әңгімесінің көркемдік ерекшеліктері талданған. Мақала авторы аталмыш көркем туындының негізгі идеясы мен тақырыбын, ойы мен бейнесін айқындай отырып, шығармада кездесетін көркемдік бейнелерді айшықтай түседі. Жалпылай алғанда, жазушы Дулат Исабековтың «Ескерткіш» әңгімесі жан-жақты талданған.
Keywords: градация; теңеу; метафора; метонимия; синекдоха