ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ МЕМЛЕКЕТТІК ҚЫЗМЕТШІЛЕРІНІҢ ҚҰҚЫҚТЫҚ ЖАУАПКЕРШІЛІКТЕРІ - Нуржанова, А.А.; Байтасова, М.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақала аталған мемлекеттік қызметтерді реттеуші заңнамадағы мемлекеттік қызметшілердің құқықтық жауапкершілігіне арналған. «Қазақстан Республикасының мемлекеттік қызметі туралы» Қазақстан Республикасының 2015 жылғы 23 қарашадағы № 416-V Заңы, мемлекеттік қызметшілерге мемлекеттік қызмет өткеру кезінде ерекше талаптар мен шектеулер қояды. Мақалада Қазақстан Республикасының Заңында мемлекеттік қызметшілердің өз қызметтік міндеттерін атқармауына байланысты жауапкершілігі туралы сөз қозғалған. Осы іс-əрекеттер мемлекеттік қызметтің беделін түсіреді жəне заңдарда белгіленген жауаптылыққа əкеп соғады.