«ДИНАМИКА НЕІЗДЕРІ ЖӘНЕ САҚТАЛУ ЗАҢДАРЫ» ТАРАУЛАРЫН ОҚЫТУДЫҢ ӘДІСТЕМЕСІ - Жандарбекова, А.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Мақалада «Физика және астрономия» курсы бойынша білім берудің мемлекеттік стандартында оқушыларды ғылыми таным әдістерімен қаруландыруға ерекше мән берілгендігі қарастырылған. «Динамика негіздері» тарауындағы маңызды мәселе – «динамика» ұғымдарын қалыптастыру; оқушыларды Ньютон заңдарымен таныстыру; оларға бұл заңдардың қолданылу шекарасы туралы алғашқы мағлұмат беріледі.
Keywords: динамика; Ньютон заңдары; инерция; күш