ҚАЗАҚСТАН ТАРИХЫН ОҚЫТУДА БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ ТАРИХИ ҚҰНДЫЛЫҒЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ - Байтикенова, У.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақала бүнгі күннің мұғалімі сабаққа қойған мақсатқа әрқашан қол жеткізе алатындай деңгейде болуы тиіс екенің және тарих ғылымының және оның методологиясының, педагогиканың және психологияның, әдістеменің дамуы оқытудың мазмұны мен көлеміне үлкен ықпал жасайтының көрсетеді. ХХ ғасырдағы Қазақстан тарихының негізгі кезеңдерін жете меңгеру үшін тарихи оқиғалар,қазақ қоғамын дамытуға үлес қосқан нақты деректерді көбірек беруді мақсат етіп, онымен қоса Тәуелсіз Қазақстан тарихы туралы терең білім қалыптастырады.
Keywords: тарихи кезең оқиғаларын терең қамту; Қазақстанның саяси–экономикалық дамуы; іргелі оқиғаларды танып білуге; олардың тарихи танымын есте сақтауға мүмкіндік береді