ӨСІМДІКТЕРДІҢ ӨСУ ЖӘНЕ ДАМУЫНА ДУБИЛЬДІ ЗАТТАРДЫҢ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ - Кәдірбек, А.Ж.; Нүрекина, О.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Тақырыптың өзектілігі өсімдіктердің дубильді заттары жоғары молекулалы табиғи қосылыстардың соның ішінде фенолдық окситоптардың полимерлері болып табылатын екіншілік биосинтез заттарына жатуында. Мақсаты дубильді заттардың өсімдіктердің өсуі мен дамуына әсер ететінін және қандай өсімдіктерде кездесетінін түсіну.
Study of the influence of dubile substances on the growth and development of plants
Keywords: Дубильді заттар; танниндер; фенольды қосылыстар; сумак жапырағы