Ы.АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫ – БҮГІНГЕ ҮЛГІ, ЕРТЕҢГЕ АМАНАТ - Шамшина, Г.Б.; Казиева, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі ЬІ.Алтынсариннің ой тұжырымы бүгінгі заман үрдісімен үндес. Ағартушылық жұмысы кеше де уақыт биігінен көріне алған, бүгін де мол сұранысқа жауап беретін, болашақ ұрпақ санасына да тəрбиелік əсер беретін, өздерінше ой түйіп, өзіне түсінік алуына мүмкіндік туғызатын танымдық мəні терең еңбектер. Мақсаты Ыбырай шығармаларын оқыта отырып, жас ұрпақтың бойына ұлттық құндылықтарды, адамгершілікті сіңіртіп, өмірде қолдана білуге шақыру.
Keywords: педагогикалық мұрасы; тəлім-тəрбие; жас ұрпақ; ізгілік; актуалды; заманауи