МЕКТЕПТЕ ТОПТЫҚ ЖҰМЫСТЫ ҰЙЫМДАСТЫРУДЫҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ- ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ШАРТТАРЫ - Бектаева, Әсел Бақытжанқызы; Утегенова, Бибикуль Мазановна (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Мақала мектеп оқушыларына топтық жұмысты дұрыс ұйымдастыру арқылы, топтық жұмыстың педагогикалық – психологиялық шарттарын негізге ала отырып, оқушылар бойында сабаққа деген қызығушылығын арттыру. Топтық жұмыстарды ұйымдастыруда заманауи оқыту технологиялары мен инновациялық түрлі сабақ формаларын пайдалану арқылы, оқушылар бойынан көріне бермейтін жасырын қабілеттерді ашып, оқушының сабаққа деген ынта-жігерін арттырамыз. Актуальность. Цель. Целью статьи является повышение интереса учащихся к занятиям, с учетом педагогических и психологических условий групповой работы, путем правильной организации групповой работы. Используя современные технологии обучения и инновационные формы обучения в организации командной работы, мы раскрываем скрытые способности, о которых ученики не знают, и повышаем мотивацию ученика к уроку. Relevance. Goal. The article aims to increase students' interest in the classroom, taking into account the pedagogical and psychological conditions of group work, by organizing group work correctly. By using modern teaching technologies and innovative forms of teaching in organizing teamwork, we reveal the hidden abilities that pupils are not aware of, and increase the student's motivation for the lesson.
Keywords: топтық және ұжымдық жұмыс; инновациялық әдіс-тәсілдер; Кембридж бағдарламасы; групповая и коллективная работа; инновационные подходы; кембриджская программа; group and collective work; innovative approaches; Cambridge program