БАСТАУЫШ СЫНЫПТА ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН МЕН СПАНДИЯР КӨБЕЕВ ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ САБАҚТАСТЫҒЫ - Мурзагалиева, С.Д.; Джунусова, Г.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Автор мақала мазмұнында педагог, ақын, жазушы Ыбырай Алтынсариннің ағартушылық қызметке қосқан үлесін тілге тиек етеді. Бастауыш сыныпта шағын әңгімелері өміршең деп тәжірибесін бөліседі. Шағын мәтіндері қарапайым, тілге жеңілдігі оңтайлы тәжірибесінен көрінеді. Ұстаздың мұрасын жаңа білім беру мазмұнында түрлендіріп, жаңғырту маңызды деп ой тастайды.Спандияр Көбеев пен Ыбырай Алтынсарин идеясының сабақтастығын сөз етеді.
Keywords: Педагог; рухани; жаңашыл; тәрбие; инновация