Р. ТОҚТАРОВТЫҢ «АБАЙДЫҢ ЖҰМБАҒЫ» РОМАН-ХАМСАСЫ ТІЛІНДЕГІ ҰЛТТЫҚ ДҮНИЕТАНЫМНЫҢ БЕРІЛУ ЖОЛДАРЫ - Бекбосынова, А.Х.; Алдабек, Ф.А. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Ұлттық дүниетаным – қандай да бір ұлттың басқаларға ұқсамайтын өмір сүру дағдысы, адам және сол дүниедегі тіршілігіне деген көзқарасы. Мақалада Р. Тоқтаровтың «Абайдың жұмбағы» романында кездесетін ұлттық дүниетанымның тілдік көрінісіне талдау жасалынып, мағынасы ашылады.
Keywords: тілдік бейне; ұлттық дүниетаным; ұлт; әлем бейнесі