ИНТЕРАКТИВТІ ƏДІСТІҢ ТҮРЛЕРІ МЕН ОЛАРДЫ САБАҚТАРДА ПАЙДАЛАНУДЫҢ МҮМКІНДІКТЕРІ - Султанбекова, А.Ж. (My University, 2019)
Аннотация Кeз-кeлгeн eлдeгi бiлiм бepy жүйeci қoғaмның əлeyмeттi-экoнoмикaлық жəнe мəдeни дaмyынa ықпaл eтyгe бaғыттaлғaн, ceбeбi мeктeп, жoғapы oқy opны бoлaшaқтa қoғaмның экoнoмикa, мəдeни, caяcи өмipi caлaлapындa бeлceндi қызмeт eтeтiн aдaмдapды дaйындaйды. Oны icкe acыpyдa əcipece, бiлiм бepyдeгi нeгiзгi бyын – мeктeптiң pөлi өтe мaңызды. Жаһан- дану заманында жас ұрпаққа сəйкес келетін білім берудегі тиімді бір əдістерінің біріне тоқ- талып, сол интерактивті əдістері туралы сабақ беру барысында тиімділігі туралы баяндалған. Abstract The education system in any country is aimed at promoting socio-economic and cultural development of society, as the school, University in the long term prepares people who are actively working in the field of economy, cultural and political life of society. The role of the school – the main link in education – is especially important in its implementation. In the period of globaliza- tion, he elaborated on one of the effective methods of education corresponding to the younger generation, as well as on the effectiveness of teaching interactive methods
Types of interactive methods and the possibility of their use in the classroom A.Zh. Sultanbekova
Keywords: интерактивті оқыту технологиясы; интерактивті əдіс; ойын əдісі; рөлдік ойындар; дəстүрлі əдіс; кейс-стади əдісі; дискуссиялық əдіс